12. klase 42. 43.un 44. uzdevums

12. klase 42. 43.un 44. uzdevums

Nosūtīja Gustavs Jānis Mežciems
Atbilžu skaits: 3

Lūdzu pārskatīt 42. 43. un 44. uzdevumu, jo attēlā ir norādīti signāli atbilstošajām vielām apgrieztā secībā, nevis tā kā ir pareizi un kā ir pieņemts Jūsu oficiālajā risinājumā. Ja dod informāciju risinot, tad tai ir jābūt uzticamai, citādāk nekas nesanāk. Piemēram, es izlēmu precīzi ņemt vērā Jūsu doto informāciju attēlā, jo pieņēmu, ka ir iedota pareiza informācija, nevis, ka ir radusies kļūda.

Atbildot uz Gustavs Jānis Mežciems

Atbilde: 12. klase 42. 43.un 44. uzdevums

Nosūtīja Adrians Netlis

Piekrītu, ka informācija norādīta kļūdaini, bet pēc pārējās uzdevumā dotās informācijas varēja loģiski to piefiksēt olimpiādes laikā un attiecīgi pildīt uzdevumu.

Atbildot uz Adrians Netlis

Atbilde: 12. klase 42. 43.un 44. uzdevums

Nosūtīja Olavs Rāciņš

Sveiki!

Lai izpildītu uzdevumu, Jūs interpretējāt uzdevuma aprakstu pēc saviem ieskatiem, pieņemot, ka organizatori pieļāvuši  kļūdu tieši tajā noteiktā vietā. Problēma ir tāda, ka Jums nav objektīva pamata to darīt, jo šajā situācijā Jūs vairs nepildāt uzdevumu, kas aprakstīts ar olimpiādē doto informāciju, bet gan pildāt sevis izdomātu (ja Jums labpatīk, varat teikt - uzlabotu) uzdevumu. 

Ja, Jūsuprāt, rīkojāties korekti, tad tikpat labi es varu pats pilnībā sastādīt citu uzdevumu, un to pareizi atrisināt, vai ne? Vai es tad, Jūsuprāt, būtu tiesīgs saņemt 6 punktus?

Viens likums - viena taisnība visiem. Uzdevums visiem ir viens un tas pats, un tā noteikumus nedrīkst izmainīt. Fakts ir tāds, ka uzdevuma tekstā izdalīšanās laiks palielinās molmasai samazinoties. Šeit nav pieļaujamas citas uzdevuma interpretācijas. Uzklausīšu tālākus iebildumus, ja tādi ir.

Ar cieņu,

Olavs Rāciņš


P.S. Kopētais teksts izmantots ar tā oriģināla autora piekrišanu.

Atbildot uz Gustavs Jānis Mežciems

Atbilde: 12. klase 42. 43.un 44. uzdevums

Nosūtīja Agris Bērziņš

Atvainojamies par kļūdu uzdevumā. Bildē pie molekulārajam masām skaitļi 1-5 bija apmainījušies vietām...


P.S. Būtu forši, ja jūs pačekotu, vai par problēmu jau netiek ziņots arī citā ātrāk ieliktā topikā.